Beter worden zonder ziek te zijn

Gaat je geestdrift wel eens met je op de loop? Mijn enthousiasme liep wel eens als een fris paard onder me uit toen ik in de verkoop zat. Ik was ervan overtuigd dat mijn producten de klant het grote genot zouden brengen. Het bedrijf waar ik in dienst was, zou de verwachtingen zeker waarmaken. Later , als zelfstandig ondernemer, ging ik nogal eens in de fout met sollicitanten. De geuren en kleuren die ik opriep, haalden zelfs de grootste passieveling uit zijn winterslaap… Eenmaal in dienst bleken ze niet zo proactief meer.

Is dat enthousiasme nou een slechte eigenschap? Om iemand anders  een vooruitzicht te bieden op een prima aankoop, overeenkomst of arbeidscontract heb je het nodig. Het viel alleen niet mee on de drive te matigen, als het even niet nuttig was.

Door training leerde ik me beter beheersen. Dat gaat niet met alle gedrag even gemakkelijk. Veel gedrag brengt je veel, maar je zou het een beetje anders willen. Mensen in je omgeving wijzen je er weleens op. Maar sommige gewoontes kun je niet zomaar stoppen. Ben je dan ziek? Nee, je kunt wel beter worden. Vroeger was een coach er alleen om nare gevoelens weg te nemen. Nu kan ik je leven nòg fijner maken! Ook de toppers uit het bedrijfsleven kiezen voor ondersteuning, omdat zij weten dat je elke dag beter kunt worden.

In je hart weet je wel dat er een betere versie van jezelf van binnen zit. Laat die eruit! Met eigentijdse methodes als NLP (neuro Linguïstisch Programmeren) kun je heel ver komen. Kijk maar eens terug hoe je in de jaren ontwikkeld bent. Je zult verbaasd staan als je ziet hoe ver we samen kunnen komen.