De Scheppende Onderneming, bij blijven

Er verandert veel, jouw bedrijf wil natuurlijk mee. Door de technische en politieke ontwikkelingen wijzigt het landschap voor producenten en dienstverleners razendsnel. Iedereen vertelt dat het anders moet. Maar hoe dan? Met name administratieve diensten vervallen. De consument kan het zelf wel.

In de Workshop “De Scheppende Onderneming maak je kennis met handige technieken en hulpmiddelen om de toekomst te onderzoeken, je vindt de ideeënrijkdom van je medewerkers.

Hoe maak ik een scenarioplanning

In een scenarioplanning kun je meerdere trends met elkaar in samenhang beoordelen. Hiermee bereik dat je niet steeds op en neer springt tussen mogelijke ontwikkelingen “ ja maar als dat gebeurt”

Hoe werk ik progressiegericht, zodat mijn mensen zelf ideeën gaan generere

De kunst is om de mensen in de onderneming in de overtuiging te brengen dat je altijd beter kunt worden. Medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd als zij invloed hebben op het werk, dat werk zinvol is en zij zichzelf erin kunnen zijn. De onderneming kan net als een individu uitgaan van “ik moet mijn niveau handhaven” (fixed mindset) of van “we kunnen alles leren” (growth)

Hoe bevorder ik serendipiteit

Serendipiteit is het vinden van iets nuttigs terwijl je naar iets heel anders op zoek was. Denk aan penicilline, paperclips, post-it

Hoe kijk ik systemisch naar onverklaarbaar gedrag

Wat is de invloed van ons systeem (ordening, plekken en evenwicht) op onze innovatiebereidheid. elke organisatie is een systeem. Systemen houden gedragingen in stand, waarvan de noodzaak al lang geleden is weg gevallen, maar niemand doet het bewust.

Wat is nodig om de mensen creatief te laten schitteren

Hoe voorkom ik: “ik/wij ben/zijn niet creatief'” .

De workshop

Mail om te weten wanneer de workshop (6 uur)  er is. Hij gaat door bij 8 personen.

Je investering in je toekomst: € 290,- incl BTW per deelnemer inclusief lunch, koffie en thee. Voor in-company is een arrangement mogelijk.