Strategische Samenwerking

Je bent van plan met een ander bedrijf samen te gaan. Er is een grotere onzekerheid en onduidelijkheid voor jou en je medewerkers. De manier waarop waarde wordt gecreëerd en waaruit die waarde precies bestaat, ligt niet van tevoren vast. De ontwikkeling van de relaties tussen de partners valt moeilijk te voorspellen. De bondgenoot van vandaag kan de rivaal van morgen zijn – of een bestaande rivaal in een andere markt.

Wat zijn de argumenten voor samenwerking in jouw geval?
 Als je van een eiland op een boot springt die toevallig voorbij komt, weet je wel dat je van het eiland af wilt, maar niet of je de juiste boot neemt…
Kunnen wij ook met elkaar door een deur als de belangen minder stroken (persoonlijk vlak)?

Zullen wij samen flexibel zijn als er nieuwe doelen gesteld moeten worden? (en je begroting was net klaar)

Hoe voelen we ons bij het regelmatig heronderhandelen over de overeenkomst?
Realiseren wij ons dat de waarde van de alliantie steeds getoetst zal worden?

Michiel Brandt heeft ruime ervaring met samenwerkingsverbanden. Hij werkt zelf succesvol samen met anderen, hij heeft veel samenwerkingen vormgegeven als adviseur. Helaas heeft hij als mediator ook geholpen bij de beëindiging van een aantal vaak slecht voorbereide verbanden.

Ga voorbereid de samenwerking in, Michiel gaat je helpen.

Premediation

Samenwerken is altijd een investering van vrijheid. Je bedrijf, waar je alles voor over hebt, stel je bloot aan een grote verandering. Zelf moet je ook wennen. Pijnlijke puntjes zullen komen. Met een premediation van Michiel Brandt, een diepgaand gesprek vooraf, worden de pijnpunten opgelost als het nog niet over geld gaat en we stressloos kunnen praten. Michiel maakt ook de gevoelige zaken bespreekbaar, en vindt met jullie samen de formule.

Gun je samenwerking succes, los de problemen vooraf op met premediation!

Meer weten over Strategische Samenwerking of Premediation, maak contact